LESMATERIAAL

Lesmateriaal

Om het onderstaande lesmateriaal te bestellen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lesboek powerman solo improvisatie gitaarLesboek "Powerman' door Ad Welten en Patrick van Gerven
Methode voor elektrisch gitaar, om te leren soleren en improviseren (incl. instructie-cd)

 

 

Lesboek powerman gitaartechnieken beginnerLesboek 'Powerman' door Ad Welten
Voor de beginnende elektrisch gitarist.
Diverse elektrisch gitaartechnieken toegepast op blues/rock schema's in verschillende toonsoorten  (incl. instructie-cd)

 


Lesboek trio ensemble samenspelLesboek 'Trio voor ensemble' door Ad Welten.
Dit lesboek is bedoeld om het samenspel te ontwikkelen. De stukken zijn oplopend in moeilijkheidsgraad en de 3 partijen zijn verdeeld in verschillende registers. Dit bevordert het noten lezen. Oorspronkelijk zijn deze stukken gearrangeerd voor 3 gitaren (homogeen), echter, alle stemmen kunnen ook gespeeld worden door andere C-instrumenten. Hierdoor zijn vele instrumentcombinaties mogelijk (heterogeen).Door het noteren van de akkoordsymbolen boven partij 3 is het mogelijk een akkoordinstrument toe te voegen als extra vierde stem. Het boek bevat 11 stukken in diverse stijlen: Pop, Blues, Traditional, Klassiek en Zuid-Amerikaans en kan als aanvulling worden gebruikt op bestaande methodes.

 ​lesboek into blues rockLesboek 'Into 'Blues & Rock door Ad Welten en Patrick van Gerven
Linker- en rechterhand studies voor elektrisch en akoestisch gitaar.
‘Into Blues & Rock’ is een methode voor beginners, niet bedoeld om te leren noten lezen, maar om de leerling de meest voorkomende basistechnieken bij te brengen: begeleiding, plectrum- en slagtechniek, onafhankelijkheid van de linkerhandvingers en wat wij belangrijk vinden: SAMENSPEL (met bas en drums). De leerling leert ritmisch lezen en het lezen van tabulatuur. Een CD met 55 tracks in 5 toonsoorten is bijgevoegd. Per toonsoort worden de onderdelen ‘plectrumoefeningen’, ‘linkerhandfitness’, ‘powerchords’ en ‘akkoorden’ voorgespeeld. De CD bevat alle riffs en schema’s uit het boek, ingespeeld door professionele muzikanten op gitaar, bas en drums. De CD is tevens gemixt met gescheiden kanalen, waardoor de leadpartij weggedraaid kan worden, hierdoor haal je je eigen begeleidingsband in huis.

lesboek go for the stringsLesboek 'Go for the strings' door Ad welten en Patrick van Gerven
Beginnersmethode voor Gitaar
Na de zeer succesvolle eerste uitgave is er nu een herziene uitgave verschenen. Er zijn 4 pagina’s toegevoegd, voor nog meer lesmateriaal en speelplezier voor de leerlingen. Dit boek is voor beginners op akoestisch gitaar. Het boek kan worden gebruikt voor de ORIËNTATIELESSEN. Daarnaast voldoet het ook zeer goed voor de EERSTE gitaarlessen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van tabulatuur, kunnen er snel veel liedjes worden gespeeld.

Ga terug naar home